Recept: Chili con carne met naanbrood

Recept: Chili con carne met naanbrood

Word je ook weleens gek van altijd hetzelfde eten? Ik at de laatste tijd bijna altijd rijst met groenten en kip of een ander stuk vlees. Dit verveelde me ontzettend. Ik bekeek toevallig wat oude foto’s en kwam toen dit zelf bedachte recept tegen. Chili con carne met naanbrood: naar mijn mening de perfecte combinatie!

De chili con carne is geïnspireerd door het chili con carne recept van Jamie Oliver. Ik heb er mijn eigen twist aan gegeven door wat ingrediënten weg te laten en een aantal ingrediënten toe te voegen. Vooral de kaneel geeft het een bijzondere maar super lekkere smaak! Het recept voor de chili con carne is super makkelijk en in één pan te maken. Ik maak altijd een grote pan zodat ik de rest kan invriezen en op een later moment kan opwarmen. Dus ook een ideaal meal prep recept! Op dit moment eet ik het als lunch, maar ook als avondeten is het heerlijk.

Ik combineer chili con carne altijd met naanbrood. Het recept voor naanbrood heb ik van ‘Uit Pauline’s keuken’. Je hebt maar twee ingrediënten nodig om dit naanbrood te maken en toch smaakt het heerlijk. Echt een top recept!

Wat heb je nodig voor 8 personen?

Voor de chili con carne

1 kg mager gehakt

2 uien

1 teentje knoflook

250 gram wortels

1 kg gezeefde tomaten

2 blikken (a 255 gram uitgelekte) rode kidneybonen

70 gram tomatenpuree

1 tl paprikapoeder

2 tl kaneel

Peper

Voor de naanbroodjes

400 gram zelfrijzend bakmeel

300 gram volle yoghurt

Snufje zout

Hoe maak je het?

Voor de chili con carne

  1. Verwarm in een braadpan een beetje olijfolie
  2. Bak hierin kort de ui en de knoflook
  3. Voeg het gehakt toe en bak tot het net gaar is
  4. Als er veel vocht (vet) in de pan zit giet dit dan af
  5. Snijd ondertussen de wortels in kleine stukjes
  6. Voeg de wortels, de rode kidneybonen (uitgelekt), de tomatensaus en de tomatenpuree toe
  7. Meng het geheel goed
  8. Voeg nu de kruiden toe
  9. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen

Voor het naanbrood

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel met de volle yoghurt
  2. Voeg een beetje zout toe
  3. Maak van het deeg 8 balletjes
  4. Rol deze balletjes met een deegroller uit tot het een dun broodje is
  5. Bak de broodjes aan beide kanten in een hete koekenpan tot je luchtbellen begint te zien.

Voilà, Chili con carne à la Lou

SI 20180625 124856 300x300 - Recept: Chili con carne met naanbrood

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk ook mijn andere recepten, zoals het recept: pitabroodjes met zelfgemaakte falafel!