Recept: Havermout muffins (Meal prep)

Recept: Havermout muffins (Meal prep)

Deze muffins gemaakt van havermout kun je gemakkelijk meenemen en bewaren. Ideaal dus voor een meal prep en als je veel onderweg bent. Je kunt ze als ontbijt of als snack eten! Een heerlijk gezond tussendoortje die ook nog een goed vult! Je maakt ze al in 20 minuten! En zoals veel van mijn recepten kun je deze havermout muffins geheel aanpassen naar jouw smaak. Je kunt namelijk variëren in de toppings die je gebruikt. Ik heb frambozen gebruikt. Maar je kunt bijvoorbeeld ook nootjes, rozijnen, blauwe bessen of stukjes appel gebruiken.

SI 20180508 131852 300x300 - Recept: Havermout muffins (Meal prep)SI 20180508 132124 300x300 - Recept: Havermout muffins (Meal prep)

Wat heb je nodig voor 4 muffins?

1 Ei

1 Banaan

90 gram havermout

1 eetlepel vanille extract

1 eetlepel bakpoeder

Toppings naar keuze (ik gebruik frambozen)

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Prak de banaan fijn in een kom
  3. Klop een ei los in een schaaltje
  4. Voeg de havermout en het geklopte ei toe aan de banaan
  5. Voeg vanille extract en bakpoeder toe en roer het geheel tot alle ingrediënten met elkaar zijn gemengd
  6. Vet de muffinvorm in
  7. Schep met een lepel het beslag in de muffinvorm en voeg eventuele toppings toe
  8. Doe de muffins in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 15 minuten

Geniet ervan!

Ben je op zoek naar meer gezonde ontbijt ideeën?  Bekijk dan ook de recepten: havermout ontbijt smoothie en proteïne wafels.