Recept: Havermout ontbijt smoothie

Recept: Havermout ontbijt smoothie

Super lekkere en snelle ontbijt smoothie! Ook een goed idee als je liever onderweg ontbijt!

’S ochtends heb ik vaak moeite met eten. Ik heb wel honger maar ik krijg een stevig ontbijt niet zomaar weg. Ongeveer een maand geleden heb ik deze ontbijt smoothie van havermout gemaakt en ik drink dit nu iedere ochtend!

Ik sport altijd ’s ochtends. Deze ontbijt smoothie van havermout en proteïne geeft mij een vol gevoel en voldoende energie om ‘s ochtends te gaan trainen. De basis van deze smoothie is havermout. In havermout zitten goede koolhydraten die je veel energie geven. Daarnaast voeg je voor de smaak wat fruit toe en voor de proteïne een scoop proteïnepoeder en voilà: een heerlijke ontbijt smoothie! Het leuke van de smoothie is dat je gemakkelijk kunt wisselen van ingrediënten. Het verveelt dus nooit! Ik heb voor mijn smoothie aardbeien, frambozen, banaan en vanille proteïne poeder gebruikt. Maar heb je meer zin in ander fruit of heb je geen vanille proteïne poeder? Geen probleem! Je kan het recept geheel aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur!

Lees hier het recept van mijn laatst gemaakte havermout ontbijt smoothie.

SI 20180503 101833 300x300 - Recept: Havermout ontbijt smoothieSI 20180503 101935 300x300 - Recept: Havermout ontbijt smoothie

Wat heb je nodig?

60 gram havermout

35 gram Vanille Milkshake Smart Proteïn van Body & Fit

½ banaan

5 grote aardbeien

40 gram frambozen (uit de diepvries)

400 milliliter magere melk

Een blender/ smoothie maker

 Hoe maak je de smoothie?

  1. Doe alle ingrediënten in de blender (havermout, proteïnepoeder, fruit en melk).
  2. Blend tot het goed gemengd is.
  3. Wil je het meenemen voor onderweg? Doe het in een shakebeker en drink het on the go.

Wil je het direct opdrinken? Giet de smoothie in een glas en genieten maar! Je kunt wel twee grote glazen vullen.

Enjoy!

 

Hebben jullie andere tips voor ingrediënten voor deze havermout smoothie laat het me weten!